Добриво ЯРОС – для хвойних рослин і не тільки

Навіщо чекати новорічні свята, якщо можна посадити ялинку у себе на дачі? Хтось і зовсім без розуму від хвойних дерев та чагарників. Тому тематична флора часто служить прикрасою ландшафту. Головне, щоб добриво для хвойних культур завжди було під рукою. Інакше ароматні улюбленці замість того щоб радувати очi, доставлять суцільні клопоти. Проте при вирощуванні хвої доводиться ретельно вибирати добрива. Добре, що в садовому асортименті з'явився рідкий біогумус ЯРОС. Цей універсальний засіб створен для кореневого та позакореневого підживлення. Також ЯРОС допомагає попередити або усунути вогнища хвороби рослини за рахунок активізації корисних бактерій в мікрофлорі.

ЯРОС - для хвойних чагарників

Ялівець, кипарис, тис – хвойні чагарники приваблюють своїми відносно компактними розмірами. При необхідності їх можна пересадити на інше місце. Звичайно, ця необхідність виникає, коли рослина стала дорослою або захворіла. В останньому випадку біологічно активне добриво для хвойних культур підійде в самий раз. Зокрема, промова йде про ЯРОС:

• По-перше, препарат легко розчиняється у воді для позакореневих і кореневих підгодівок; *

• По-друге, підгодівлi ЯРОСом одночасно збагачують і знезаражують грунт (останній ефект відбувається завдяки знищенню шкідливих бактерій корисними);

• По-третє, ефективність розчину ЯРОС спостерігається вже у перший місяць з моменту обробки (однак використання розчину має бути комплексним, тобто треба одночасно обприскувати і поливати хвою);

• У-четвертих, побічні ефекти при використанні ЯРОСа відсутні, тому що препарат має біологічне походження.

Обприскування необхідно проводити в ясну погоду з травня по вересень. Коренева підгодівля також припадає на відповідний час. Після кореневого підживлення грунт необхідно розпушити і накрити мульчею. Останню можна не використовувати, якщо часто випадають опади.

ЯРОС – для хвойних дерев

Сосну, ялинку і кедр складно пересаджувати вже в 5-річному віці. Ще пізніше пересадка взагалі неможлива. Тому хвойні дерева вимагають не менше уваги, ніж чагарники. ЯРОС гарантує профілактику і одужання вічнозелених культур:

• Щороку з весни по осінь необхідно 2 рази здійснювати обприскування і полив дерева корисним розчином;

• Якщо літо спекотне, то кількість обприскувань протягом теплого сезону збільшується до 5 разів (також не треба забувати про мульчу);

• Дощове літо вітає полив хвої корисним розчином кожні 10-20 днів, поки опади не припиняться (справа в тому, що дощ змиває корисні речовини і сприяє грибковим хворобам).

Звичайно, для приготування живильного розчину можна використовувати трави, сіно, компост і гній. Однак відповідний процес забирає багато часу і сил, а також не гарантує швидкий ефект. Більш того, концентрований гнойовий розчин може обпалити дерево. Набагато простіше використовувати біологічно активне паливо ЯРОС, яке було протестовано у лабораторних умовах і показало себе тільки з найкращого боку.