6 способів управління часом і кількома проектами

Не існує чарівної формули для досягнення правильного балансу та безперебійного управління часом, але ви можете поліпшити навички обробки часу, щоб виконувати більше завдань у своєму списку справ. Нижче наведено кілька способів, які допомагають тримати все під контролем при одночасній роботі над кількома проектами.

1. Створити список справ.

Ми так стурбовані роботою над декількома завданнями, що зазвичай схильні недооцінювати важливість списку справ. Хоча більшість речей в діловому світі вкрай непередбачувані, і все може змінюватися кожну секунду, розробка списку справ допоможе чітко визначити ідеї, візуалізувати думки і працювати над кінцевою метою.

Майте на увазі, що, можливо, доведеться змінити список справ по ходу дня. Ви також можете записати всі важливі завдання напередодні, прокинутися з новим стартом і зосередитися на досягненні кращих результатів.

Якщо ви працюєте командою над одним або декількома проектами, то вам не обійтися без управління завданнями за допомогою сервісу Бітрікс24, який складається із п'яти вкрай необхідних інструментів для бізнесу, детальніit про які ви можете дізнатися за посиланням.

2. Термінові vs важливі.

Ми настільки перевантажені повсякденними завданнями, що іноді не бачимо, які завдання вимагають негайної уваги. Під безпосередньою увагою ми маємо на увазі завдання, які нададуть згубний вплив на весь проект, якщо не будуть завершені і, можливо, приведуть до провалу.

Визначте невідкладні завдання, перш ніж відповідати на нескінченний список листів. Крім того, не намагайтеся уникати гострих проблем. Наприклад, якщо один із клієнтів скаржиться на послугу, тому що у нього є проблема з додатком, вам необхідно негайно вирішити проблему і запропонувати можливе задовільне рішення. Не можна щоб клієнт чекав, так як він легко засмутиться і, можливо, навіть вирішить перестати користуватися вашими послугами.

3. Тимчасові рамки для задач.

Найпростіший спосіб боротьби з панікою, яка виникає через насуваються термінів - створити фіксовані часові інтервали і дотримуватися їх. Це допомагає вчасно виконати роботу. Незалежно від того, встановлено термін в день або місяць, час, необхідний для виконання завдання, залежить від часу, який ви даєте собі. Переконайтеся, що ви встановили час, який можна досягти, і прагнете до успішного виконання своїх завдань.

4. Відновити набір навичок.

Якщо ви хочете збільшити свій дохід, подумайте про те, щоб інвестувати в свої знання і навички своєї команди. Оновлюючи свої навички, ви зможете більш ефективно і легко управляти своїми завданнями, підвищувати загальну продуктивність і отримувати максимальну віддачу від своєї команди. Наприклад, якщо ви хочете виробляти більше хорошого і якісного контенту за день, ви повинні прочитати про нові методи написання та стежити за тенденціями, читаючи блоги.

5. Інвестувати в інструменти з управління часом.

Із розвитком технологій майже неможливо уявити кілька завдань без використання інструментів управління часом або засобів зв'язку. Крім того, якщо ви хочете звести до мінімуму час організації файлів і документів, подумайте про використання таких інструментів, як Dropbox і OneDrive.

Ви повинні зробити велике дослідження, огляд кращих інструментів управління проектами, і вибрати той, який підходить для вашого робочого процесу.

Інструмент управління проектами може допомогти вам і вашій команді заощадити помітну кількість часу кожен день, створивши більш ефективний робочий процес. Це дозволить не тільки спілкуватися, але й ділитися зображеннями і мозковими штурмами за лічені секунди.

6. Бути реалістом.

Знати свої обмеження. Беручи до уваги зростаючий попит на ринку, дуже важко уникнути суворої реальності багатозадачності на щоденній основі. Після створення списку пріоритетів визначте, наскільки ви продуктивні та скільки завдань можете обробляти в конкретний день. Замість того, щоб надмірно розтягувати себе, зосередьте свої зусилля на те, щоб робити все можливе у вирішенні поставлених завдань.

Сергей, www.vitamarg.com