Як вибрати матрац для дитини

Фахівці стверджують, що однією з трьох найголовніших покупок перед народженням малюка, є покупка матраца в ліжечко. Так як від нього залежить сон дитини. Як вибрати таку важливу річ, щоб зробити сон свого малюка здоровим?

Вимоги до дитячого матрацу

В першу чергу, потрібно звертати увагу не на зовнішній вигляд, а на внутрішній склад. Як відомо, пружинні матраци згубно впливають на поставу дитини, можуть викликати викривлення хребта, вони не створюють достатньої жорсткості. Є безліч можливостей купити безпружинні ортопедичні матраци, але тоді виникає питання, який тип наповнення вибрати?

Небажано було б купувати матраци зі штучних матеріалів. Вони погано впливають на здоров'я і можуть викликати алергію. Якщо виробник використовував натуральні волокна тканини, то він обов'язково вкаже це на етикетці. Матрац повинен бути жорстким, так як в період росту дитини формується його кісткова система. Популярний матеріал - холлофайбер, хоч він і є синтетичним, але він абсолютно гіпоалергенний. Він виготовляється за спеціальною технологією, відштовхує пил, вологу, не вбирає різні запахи. Самий бюджетний наповнювач для матраца - поліуретан, або паралон, він не зовсім підходить для дитини, так як не створює достатньої жорсткості.

Найкраще, для наповнення матраца використовувати натуральні волокна разом з синтетичними. Наприклад, що чергуються шару койри і латексу, будуть ідеальним поєднанням. Ще один якісний тип наповнювача - натуральний латекс, він виготовляється з соку каучукового дерева, має пористу структуру, еластичний, пружний, і не викликає алергії.

Поверхня матраца повинна складатися з натуральних матеріалів, наприклад, бавовна. Однак бавовна дуже швидко зношується, тому краще використовувати жаккард, він на 70-80% складається з бавовни, а на 20-30% із синтетичних тканин, що підвищує його міцність. Часто використовується волокно алое вера, воно створює хороший клімат в ліжечку дитини, дезінфікує і не викликає алергії.

Ортопедичні матраци вважаються найкращими для дитячих ліжечок. Завдяки ним у дитини зберігається пряме положення хребта, що запобігає його викривлення. Вартість ортопедичних матраців, звичайно перевищує номінальну вартість звичайних. Але не забувайте, що хороший матрац - це запорука спокійного сну і прямої постави вашого малюка.

Якщо хочете дитячий матрац купити в Україні, то зверніться за посиланням. В цьому інтернет-магазині представлений широкий вібір як матрасів, так і дитячих ліжечок на будь-який смак.

Як вибрати матрац для дитини

Поради щодо вибору дитячого матраца

Тепер виділимо кілька корисних порад, які можуть допомогти правильно вибрати і доглядати за матрацом для дитини.

Розміри дитячого матраца повинні ідеально підходити для ліжечка дитини. Висота повинна бути від 10 до 15 см, не менше.

Малюк проводить в ліжечку дуже багато часу, отже, стежте, щоб матрацик був чистим, сухим і провітреним. Так ви вбережете дитину від алергії. Необхідно стежити за гігієною матраца, вчасно його поміняти, якщо закінчився термін придатності. В ранньому віці матраци можут часто промокати. Тому не зайвим буде покупка вологостійкого наматрасника. Чохли або наматрацники вимагають частого прання. Дитячі матраци повинні бути свіжими постійно.

Не в якому разі не можна допускати горбів і пролежнів, вони можуть привести до проблем малятка з хребтом.

Сподіваємося, стаття про те, як вибрати дитячий матрац, була корисною для вас. Подбайте про хороше дитячому матраці і будьте впевнені у здоров'ї і комфортний відпочинок своїх дітей!

Светлана, www.vitamarg.com