Імбир для суші

Чому суші подають разом з імбиром? Багатьом із нас подобається ця екзотична страва, тож бажання дізнатися про всі її секрети є цілком природнім. Імбир споживали з суші ще в давнину. Як відомо, страва з’явилась в часи, коли люди мали чимало проблем з довготривалим зберіганням продуктів, адже тоді ще не було холодильників.

В IV столітті до нашої ери доводилось проявляти винахідливість й експериментувати. Хтось помітив, що рис наділений ферментацією. Якщо ним обернути сиру рибу, вона збереже надовго свою свіжість і смак, та бажано помістити її ще й у яму в землі.

Хоч у суспільства не було можливостей додержуватись звичних для нас санітарних норм, люди робили все, щоб убезпечити себе від жахливих наслідків, використовуючи те, що було під рукою. Саме з цією метою суші та роли споживали разом із імбиром чи васабі. Медицина ще «не знала» про антибіотики, а вище згадані засоби були наділені антисептичними властивостями, тому мали високу популярність. Існувала думка, що вони захищали від паразитів та бактерій і відмінно дезінфікували сиру рибу.

Нині традиційні страви японської кухні готуються виключно зі свіжих продуктів, котрі зберігаються відповідно до санітарних норм. Нащо ж тоді подавати імбир? Його, як і васабі, використовують за звичкою. Це приправи, котрі роблять суші більш вишуканими й пікантними.

Як їдять суші в Японії

Жителі багатьох країн допускають чимало помилок, споживаючи суші та роли. Наприклад, вважається, що васабі слід розчиняти у соєвому соусі. Звісно вони нададуть страві особливої пікантності, та в Японії таким чином можна лише образити кухаря. Тож, замовляйте суші у Львові та їжте їх так, як вам подобається.

Взагалі, в Японії подають імбир, та лише до певних видів суші. Його споживають перед тим як спробувати іншу страву. Та вдається освіжити смак і сповна насолодитись традиційною їжею.

Перш ніж замовляти суші з імбиром, варто ознайомитись не лише з особливостями їх споживання, а й дізнатися про існуючі норми. Насправді є певні обмеження – не варто з’їдати під час трапези більш як 50 г. пряної та гострої спеції. Вона у великій кількості може негативно вплинути на стан шлунку.

Чи їсти імбир? Особливості споживання страви мають рекомендаційний характер, якщо ви замовляєте доставку суші у Львові. Не варто зациклюватись на чужих вподобаннях, адже так можна зовсім не відчути неймовірного смаку суші. Їжа має приносити радість, тож проводьте час так, щоб отримати задоволення, та не забувайте про чужі традиції.