Що являє собою наркоманія

Якщо Ви переживали це на самоті, то важко зрозуміти, як з'явилася залежність від наркотиків чи алкоголю. Багато людей пропагують оману, що все, що потрібно наркоману або алкоголіку - це припинити пити або вживати наркотики. Проте, рідко кому вдавалося самостійно позбавитися від цих згубних звичок і залежностей. Навіть сильні люди з неймовірними запасами сили волі не завжди могли перестати вживати наркотики, навіть, коли їх життя руйнувалося.

Наркоманія дійсно може трапиться з ким завгодно, незважаючи на їхній спосіб життя. Перша частина допомоги для лікування наркоманії у близьких вам людей - це створення середовища розуміння.

Люди п'ють, вживають наркотики з різних причин. Деякі з них таким чином «лікують» почуття незахищеності, соціальної тривоги, стресу або навіть фізичного болю. Інші можуть здатися в результаті тиску з боку друзів або знайомих. Якими б не були причини, кожен, хто використовує будь-який препарат, може легко стати залежним при тих чи інших обставинах.

Наркоманія є одночасно і фізичним, і психічним захворюванням, яке з'являється тільки через одне: повторне вживання наркотиків або алкоголю.

Перша стадія наркоманії - толерантність. Речовина послідовно впроваджується в організм, центральна нервова система буде вносити зміни для пом'якшення дії препарату. Це розвиває почуття, коли споживачу потрібна ще доза, щоб досягти такого ж результату. Ця толерантність тільки посилює проблему, тому що зараз отримання наступної дози перетворюється в систему.

Толерантність незмінно призводить до фізичної залежності. Фізична залежність виникає після того, як речовина була в організмі так довго, що зміни, внесені центральною нервовою системою, стають напіапостійнними. Це означає, що тіло після цього працює нормально тільки тоді, коли «ліки» в організмі. Коли доза «ліків» раптово зменшилася або затрималася, центральна нервова система повинна зробити радикальні зміни для того, щоб пристосуватися.

У деяких випадках припиняти вживати наркотики або алкоголь різко не можна - даний метод може бути фактично смертельним. З цієї причини, детоксикація завжди повинна відбуватися в медичній установі, наприклад, реабілітаційний центр «Нове життя» допомагає тим, хто зіткнувся із наркотичною, алкогольною чич ігровою залежностю. Фахівці центру працють із хворобами різних ступенів тяжкості. Тут є всі умови, щоб позбутися від залежностей і почати життя з чистого аркуша. Більше інформації на сайті https://nc-new-life.com.ua/

Не бійтеся, не соромтеся звертатися за допомогою. Це не ознака слабкості, а ознака мужності. Визнати проблему і встати на шлях її вирішення - це мужність і рішучість.

Бережіть себе і своїх близьких!

Светлана, www.vitamarg.com